2013. október 30., szerda

A védtelen böngészők

Most arról fogok írni, hogy milyen könnyen lehet egy védtelen böngészőből zombi böngészőt csinálni, és ilyenkor azt fogja csinálni amire utasítjuk. Metasploit segítségével csinálhatunk egy oldalt amit ha megnéz a célpont akkor az exploit vissza fog nyitni hozzánk és akkor bent vagyunk a gépében. :)
Most a BeEF project nevű eszközt fogjuk használni ami pont erre való, hogy zombit csináljunk a böngészőkből. Elég sok mindent tud a kicsike például:
Átirányítani egy másik webhelyre, sütiket lopni szóval elég sok mindent meg tud csinálni. :)
Először fel kell telepíteni, Kali-n alapból van. :)

2013. október 23., szerda

Penetration tesztelés Metasploittal

Szóval mi is a Pentest (Penetration test)?
Ez egy olyan tesztelés, amikor (cégek) megbíznak hackereket és ők pedig megpróbálnak betörni a rendszerbe nagyobb hálózataiba stb. Szóval az, hogy be lehet törni vagy nem.
Elárulom,hogy áldozat gépnek a Metasploitable2 sebezhető rendszert fogom használni (felhasználónév:msfadmin jelszó:msfadmin) azért választottam ezt mert sok sebezhetőség van rajta és így több mindent lehet mutatni rajta :)
Akkor kezdjük is el. Írd be a parancssorba, hogy msfconsole ha fel van telepítve a metasploit akkor be is fog jönni, ha nincs akkor le lehet tölteni a metasploit.com-ról vagy a github-ról is. Szóval várunk kicsit és bejön a konzol. Addig kezdjünk el infókat gyűjteni az áldozatról, például kezdjük a port scannelléssel először. Erre a legjobb program az nmap. Meg tudja határozni hogy milyen szolgáltatások futnak az áldozat gépen, és még azt is,hogy milyen operációs rendszer fut rajta. :)

2013. október 21., hétfő

Szoftver központ telepítése, és frissétés Kali Linuxon

Először is aki nem tudná mi az amit most fogunk telepíteni: Ezzel a programmal tudunk keresni programokat és azokat telepíteni. Akik használtak ubuntu-t azok tudják mi ez. De azt is le írom, hogy hogy kell frissíteni a telepített programokat Kali linuxon. Én is most frissítettem az enyémet, kb. egy óra alatt kész lett az egész procedúra. :)
A frissítéshez ezt a parancsot kell futtatni a konzolban:
apt-get update && apt-get dist-upgrade
...és megvárod míg befejezi. :)
Ez után pedig már jöhet is a szoftver központ telepítése. :)
sudo apt-get install software-center
ez telepít synaptic csomagkezelőt stb..
Ennyi lenne kösz,hogy elolvastad :)

2013. október 10., csütörtök

LFI Sebezhetőség kihasználása.

Mi az LFI?
Ezen a támadáson keresztül létre jöhet jelszólopás és webshell feltöltés is. Először kell nekünk egy böngésző kiegészítő ennek a kiegészítőnek Tamper Data a neve.
Az LFI-n keresztül sok mindenhez hozzá tudunk férni, például jelszófájlokhoz is.
A DWVA-ban kicsit hibás volt az LFI hiba kihasználása, ezért elhatároztam hogy írok sajátot amin tudok gyakorolni Command Inejction-t és RFI-t meg LFI-t is. :)
Először megmutatom azt, hogy hogyan férjünk hozzá a(z) /etc/passwd-hez
http://www.oldal.hu/index.php?cat=./../../../../../etc/passwd